lauantai 28. marraskuuta 2015

Viikonlopun heijastus / Weekend reflection


Olipahan viikko.. eikä se vieläkään ole ohi. En muista, milloin olisi ollut samanlaista häslinkiä. Ja asettamani blogikielto piti, olisi luullut sen olevan vaikeata, koska koneellahan töitä teen. Mutta ehkä juuri sen takia en kurkkaillut mitään, hädin tuskin edes sähköposteja vilkaisin. Hyvä minä.
Kuva ei ole ihan tätä päivää, mutta eipähän tuolla ulkosalla mitään kuvia olisi ottanutkaan. On ollut sateista, mutta edelleenkään ei ole yhtään lunta.

Hyvää pikkujoulua!

A week has passed, but it is still hard work rate. And the banned from opening any blogs, which I gave to myself, including my own, it managed. Good myself.
Photo is taken in the past, now it has been a whole week of raining (but there is still no snow).
Happy 1st Advent


Linkitetty Weekend Reflections


sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Todistettavasti lumetonta / Demonstrably here is no snow -yet


Tein pikapyrähdyksen ulos ja taltioin lumitilanteen. Tulos täysi nolla. Eihän sitä muuten kukaan usko, ettei tänne etelärannikolle satanut lunta kuin pieni häivähdys, vaikka luvattiin mahdollisesti enempi. Tosin huomenna kaikki voi olla jo toisin. Mutta vaikka melkein koko muu Suomi iloitsee valkoisesta lumipeitteestä, niin minä iloitsen näistä kuivista keleistä. Huomenna menen vaihdattamaan nastat alle (oli hiukka ruuhkaa ajanvarauksessa :), eli onneksi ei tullut sitä lunta. Renkaat on ns. rengashotellissa, maksaa maltaita, mutta ah - on niin kätevää.


I had to put the day's weather here. When almost the whole Finland is covered in snow, so on the South Coast we did not get snow almost at all (even though the weather report promised). I like it when the streets are dry. But this does not last long, maybe already tomorrow or at the latest one month after  we also wade here in the snow - or hopefully maybe not.


Nyt on ollut ja on edelleen hieman kiiruusta, joten kaikki aika ja inspiraatio menee töiden tekemiseen (ja "lintsaus"hommana vanhojen valokuvien tsekkaamiseen - vanhat fotot on tosin mielenkiintoisempia kuin duuni, mutta…). Niinpä en ole juuri ehtinyt vierailla blogeissanne. Mutta jahka pääsen ajan kanssa tasapainoon, niin teen sen sitten urakalla.

Now I have been and still is a little busy, so all my time and my inspirations go to doing work. So I haven't had the time to visit in your blogs. But when I get my time to balance, I do it.



perjantai 20. marraskuuta 2015

Lossiselfie / Ferry selfie - Perjantain heijastus

Kerran lossilla - ja pitihän minut ikuistaa siellä.
Once a ferry boat - and I had to immortalize myself


keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Ilmoitustaulu / Notice board


Lyhyt kun nousee korokkeelle, niin ylettyy..
When a short woman climbed on the stand then she can reach.


tiistai 17. marraskuuta 2015

Ja kala nappaa / Catching the fish


Sillalla ..
On the bridge ..

 … ja sillan alla.
… and under the bridge.

Kahden koukun saalis. En ollutkaan ennen nähnyt moista ideaa.
Fish catch with two hooks. I had not seen before like this.

torstai 12. marraskuuta 2015

Näen taivaan sinen / I see the blue sky

Joka kuuseen kurkottaa, se kattoikkunaan kapsahtaa.
The higher you climb, the roof window will stop you
Kamppi

 

tiistai 10. marraskuuta 2015

Kuilu Kampissa / The gap (1)

Ei ihan pohjaton sentään..
Not quite a bottomless after all..

The bus station and department store "Kamppi" in Helsinki Centrum.

Lisäys:
JK. Oli pakko vielä lisätä, että tuo punainen risti on esiintymislava, tuolla valmisteltiin juuri jotain keikkaa.
PS. I have to tell that the red cross is a appearances place, there was prepared some show.

maanantai 9. marraskuuta 2015

Hellou !!

Mukavaa (sateista) maanantaita kaikille.
Wish you Happy (rainy) Monday.

perjantai 6. marraskuuta 2015

Blogini tarina + heijastus / Story of my blog + reflection

Sain Kuvien tarinan Sirpalta haasteen. Sen verran oli erikoinen ja uudenlainen haaste, että otin sen mieluusti vastaan. Kiitos.

Nyt tulee harvinaisen pitkästi tekstiä, koettakaa kestää :D

Blogikiinnostukseni alkoi, kun olin e-kontaktissa, jossa erilaiset ihmiset tutustuimme keskenämme sinne avatun oma-blogin kautta. Kumppanin etsiminen jäi toissijaiseksi, koska kirjoittelimme ja latasimme videoita innokkaasti omissa blogeissa. Kunnes sitten yhtenä päivänä koko touhu yllättäen lopetettiin syksyllä 2010. Silloin tuli ajatus jatkaa jossain muualla, ja löysimme vinkkien perusteella tämän bloggerin.


Kun tätä orvokki4you-blogia perustin, piti kiireessä keksiä jokin nimi, ja kun olin jo valmiiksi ollut nimimerkki "orvokki", niin siitä se syntyi. Ei siis mitenkään omaperäistä…

Huomaan olleeni täällä jo 5 vuotta, sillä ensimmäinen postaukseni oli 3.9.2010 (jossa yritin runomuodossa kertoa e-blogin nousun ja tuhon) ja siitä se pikkuhiljaa lähti liikkeelle. Laitoin tänne harvakseltaan jotain, kas kun luulin että blogit olisi jotain, mihin olisi kirjoitettava stooreja ja tapahtumisia, eikä minun "runosuoneni" juurikaan kukkinut. Tosin kaksi muuta blogia oli enemmän tapetilla.


Aloitin nimittäin samaan aikaan tanssiblogin, Villit askeleet-Dancing, tarkoituksena oli kerätä "kaikki" maailman erilaiset tanssilajit sinne. Aluksi tämä blogi oli minulle tärkein. Nyt siellä on 124 erilaista tanssia, mutta se on jäämässä taka-alalle, kun uusien erilaisten tanssien etsiminen on jo vaikeampaa, vaikka maailmassa niitä on vielä vaikka kuinka paljon.
Katso esim. nämä erilaiset tangot (lue niistä enemmän tanssiblogissani).

       
4. Suomalainen tango                   57. Canyengue

Perustimme myös entisten e-bloggareiden kanssa yhteisblogin, samakasan, josta muodostuikin aluksi "riitatanner" liki 40 erilaiselle kirjoittajalle. Heitä opetin ja avasin ovet blogin-muokkaamisen saloille, koska itse olin kiinnostunut tietämään mitä blogit ja niiden rakentaminen piti sisällään, en myöskään pelännyt tietokonetta. Nykyään se blogi on hiipumassa, eikä omakaan kiinnostus ole enää siinä.

Vuonna 2011 innostuin opettelemaan Photoshopin käyttöä ja laittelinkin tänne muokattuja kuvia.








Alussa en juuri seurannut muita blogeja, mutta ajan myötä löysin niin ihania valokuvablogeja, että pikkuhiljaa varsinainen valokuvaaminen alkoi kiinnostaa enemmän. 
En ihan tasan tarkkaan tiedä milloin valokuvat valtasivat blogini, mutta kirjoittamista en alun kangertelun jälkeen enää juuri yrittänytkään. Oletan, että vuonna 2012 olin jo hurahtanut kamerankäyttöön. Etsin kaikenlaisia yksityiskohtia luonnosta ja ihmisistä kun kuljeskelin, ja mielellään niin, että kuvissa olisi joku juju (aina se ei onnistu). Eli blogin pitäminen ja valokuvausharrastuksen aloittaminen kulkivat käsi kädessä, ja nyt kummatkin ovat osa arkeani - kumpikaan ei olisi ilman toista.


Orvokki4you-blogini on varsinainen sillisalaatti, väliin ajattelin perustaa vielä uuden, jossa olisi vain ns. minimalistisia kuvia, joista tykkään kuin hullu puurosta, ja tässä olisi sitten enemmän luontoa ja useampia kuvia per postaus. Mutta tulin siihen tulokseen, että so what, kaikki samassa. Postaan(kin) mieluiten vain yhden kuvan kerrallaan, paitsi silloin kun kerron eli näytän jonkin tapahtuman, jonka olen kokenut. Niin, ja olen myös hurahtanut heijastuksiin, joita laitan tänne perjantaisin (tai sitten en).


Blogimaailma on mielenkiintoinen, ja olen saanut valtavasti blogi-ystäviä, jotka persoonaltaan ovat (melkein) tuttuja. Kiitos teille, jotka jaksatte seurata (ja kommentoida) blogiani. Teidän takia tämä on hauskaa puuhaa.

Haastan kolme blogia (en rasita enempiä.. :) eli:
Plaza de mustis - Mustiksen, Mummin matkassa - Innan ja Rosanpunaista kultaa - marliskan

Tällaiset ovat haasteen säännöt:
1. Haaste on avoin kaikille bloggareille ( teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua
vasta saatuasi haasteen ( ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
 3. Haasta mukaan (neljä) blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instageanissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

----
This is a challenge I received, where I tell about the story of my blog. I don't translate this, but if you're interested, I hope that the Google Translator will translate this even partially correct.

Linkitetty: Weekend Reflections

torstai 5. marraskuuta 2015

Auto ja auto / A car and a car

Pujahtelen usein keskustan sisäpihoille, jos portti on auki. Ja kun olin tulossa takaisin kadulle, tämä auto odotti minua (olisikin minun..).

I go often to inner courtyards in the city, if the gate is open. And when I was coming back this car was waiting for me (if only it would be mine..).


Tämä oli sisäpihalla. 
This one was in the courtyard.

keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Pyörällä pääsee / Biking

Toivottavasti edessä on loiva alamäki...
Hope there is a gently sloping hill...

maanantai 2. marraskuuta 2015

Kesämuisto / Memory of summer

Tämän muhkean mammutin näin kun kesällä ajelin maaseudulla.  
Se on ilmiselvästi kasvissyöjä.
I saw this mammoth when I was driving in the summer in the countryside.
It is obviously a vegetarian.

Alkakoon viikkonne hauskasti.
Wish your week begins enjoyably.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...